+357 24 652 400
·
info@parisloizoulaw.com
·
Mon - Fri 09:00-17:00
Free consultant

Αθώος 65χρονος επιχειρηματίας για απόσπαση 250 χιλ. ευρώ

Αθώωσε και απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, 65χρονο επιχειρηματία, σε σημερινή απόφασή του το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού και μάλιστα από το εκ πρώτης όψεως στάδιο. Η υπόθεση αφορά ιδιωτική ποινική η οποία καταχωρήθηκε σε βάρος του 65χρονου το έτος 2021, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με 4 κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, της απάτης, απειλής και δόλο.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 65χρονος επιχειρηματίας καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού από τον παραπονούμενο επιχειρηματία, κάτοικο Ομάν, ότι μεταξύ του έτους 2016-2017, του είχε αποσπάσει με ψευδείς παραστάσεις το συνολικό ποσό των €250.000 για επένδυση σε επιχείρηση πώλησης ρούχων.

Υπενθυμίζεται πως ο 51χρονος αντιμετώπιζε αρχικά τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και συγκεκριμένα ληστείας ύψους 729.000 ευρώ. Αρχικά αθωώθηκε στα δύο αδικήματα από το στάδιο του εκ πρώτης όψεως και το Κακουργιοδικείο ακολούθως εφαρμόζοντας τις πρόνοιες του Άρθρου 83(1) της Ποινικής Δικονομίας τροποποίησε το κατηγορητήριο και κάλεσε τον κατηγορούμενο σε απολογία μόνο για το αδίκημα της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος και συγκεκριμένα κλοπής, με τον 51χρονο να επιλέγει το δικαίωμα της σιωπής μετά από οδηγίες του δικηγόρου του.

Εν τελεί, ενάντιου του 65χρονου επιχειρηματία καταχωρήθηκε ιδιωτική ποινική υπόθεση το 2021. Μετά από μακράν ακροαματική διαδικασία και αφού κλήθηκαν να καταθέσουν 7 μάρτυρες από πλευράς Κατηγορούσας Αρχής, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αθώωσε τον κατηγορούμενο από το στάδιο του εκ πρώτης όψεως.

Όπως λέχθηκε από το Δικαστήριο, μετά από την αντεξέταση, η μαρτυρία που προσκομίστηκε ενώπιον του, δημιουργεί εγγενή αδυναμία που δεν μπορεί να ξεπερασθεί στο στάδιο της τελικής απόφασης. Ο Δικαστής υπενθύμισε στην απόφαση του ότι, η απόδειξη της κατηγορίας και κάθε στοιχείου που τη συνιστά, βαρύνει εξ ολοκλήρου την Κατηγορούσα Αρχή και δεν επιτρέπονται υποθέσεις ως προς την ύπαρξη γεγονότων, όσο εύλογες και αν είναι. Να σημειωθεί πως τον κατηγορούμενο εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Πάρις Λοΐζου.

Read more

Related Posts

Leave a Reply

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.